Lou Snoek

Hier vindt u meer informatie over mijn presentatie, waarbij U mij kunt inzetten als gastspreker.

Tijdens de oudejaarsnacht van 2000 woedde een korte maar hevige brand in bar De Hemel aan de Volendamse dijk. Veertien jongeren kwamen om het leven ten gevolge van de Nieuwjaarsbrand en tientallen jongeren zijn door ernstige brandwonden voor het leven getekend. Lou staat op het lijstje van gewonden van wie wordt verwacht dat ze het niet zullen overleven. In het Belgische Brussel gebeurt een wonder, doorstaat hij de kritieke fase, ontwaakt uit coma en als een herboren positivo stelt hij zich open voor het nieuwe leven met een nieuw uiterlijk.

Dit resulteert onder andere in het beklimmen van de Mont Blanc en de Kilimanjaro. Uitdagingen die voor ieder mens een enorme uitdaging zouden zijn, maar voor brandwondenpatiënten als Lou nog eens een extra zwaar zijn gezien de beperktere longinhoud en de op grote gedeeltes van zijn lichaam getransplanteerde huid. 

Top Kilimanjaro

Het verhaal van zijn natuurlijke doorzettingsvermogen, het relaas van dramatiek naar kracht, valt op zowat elk thema binnen de maatschappij te plakken. Op acceptatie, verwerking, perceptie, een tweede kans, een nieuwe start, grenzen verleggen, individu, teambuilding, doelen stellen, voorbereiding, veiligheid.

Begin 2011 gaf hij voor het eerst een lezing over zijn verhaal en verschillende congressen en events volgden daarop. Sinds 2013 is Lou toegetreden bij Speakers Academy, de absolute marktleider in de sprekersbranche.